Yaşamkent Bireysel Terapi

img

Birçok sebepten ötürü insan psikolojisinin bozulması mümkündür. Çocukluktan geçirilmiş bir travmaya bağlı olabilir, bir anda meydana gelen bozukluk olabilir, korku, heyecan, öfke ile birlikte ortaya çıkan bozukluklar psikolojik rahatsızlığa sebep olabilir. Bu hastalığı gidermek ve bireysel psikolojileri güçlendirmek için terapiler ve seanslar alınıyor. Yaşamkent bireysel terapi hizmet vermek için son derece özverili bir şekilde çalışıyor. Hastalar bu şekilde daha çabuk iyileşebiliyor.

Bireysel Danışmanlık Süreci

Seans süreci, tamamen kişinin psikoloji durumuna bağlıdır. Bireyin deneyimlemiş olduğu ve çözüm bulamadığı problem, bu gibi durunlar hakkında profesyonel bir destek ile etik bir şekilde çözüm fırsatı olanağı sunar. Bu seanslar sayesinde kişiler kendilerini daha iyi hisseder ve problemlerini net bir şekilde dile getirebilme imkanı bulur. Kendini çıkmazda hissettiği duygu ve düşüncelerini daha kolay ve daha sağlıklı bir şekilde ifade edebilmesini sağlar.

Seans Sürecinde Neleri Keşfedebilirsiniz?  

Yaşamkent Bireysel terapi, doğrudan insanların duygularını ve düşüncelerini ele alır. Kişinin stres, keder, öfke, sinir, mutluluk gibi birçok durumu duyguyu incelemesidir. Kişi kendini her şeyden önce rahat hissetmeli. Rahat bir ortamda sorunlarını direkt olarak dile getirebilir. Bu şekilde de psikolog görevini çok daha iyi bir şekilde yerine getirebilir. Hastası hakkında birçok konuya hakim olabilir.

Bireysel Terapiler Kısa Vadeli Mi?

Bireysel terapiler kısa ya da uzun vadeli olabilir. Kısa vadeli olan terapiler direkt olarak acil sorunlara odaklanan, uzun vadeli olanlar ise daha karmaşık, çözülemeyen problemleri araştırandır. Seans sayısı ve randevu sıklığı tamamen hastanın sorunu ve problemleri ile doğru orantılıdır.

Bireysel Danışmanlık Etkili Mi?

Bireysel Danışmanlık direkt olarak hasta ve psikolog arasında geçen diyalogdur. Ruh sağlığı üzerine derin araştırmalar yapan psikolog, hastanın ne derece hasta olduğu, hastalığının tamamen ne olduğunu öğrenmeye çalışır.

Bunu genellikle hastası ile sohbet ederek yapar. Ancak bazı hastalar son derece çekingen ve içe kapanık olabilir. Bu gibi durumlarda psikologlar hastalara daha samimi ve sıcak davranarak konuşmalarını ve kendilerini en doğru şekilde ifade edebilmelerini beklemeliler. Hastalar rahat oldukları ortamlarda kendiliğinden sorunlarını anlatır.

SİZİ ARAYALIM
X RANDEVU TALEP FORMU